Fabrikanten

Informatie

Welke 1 lijnsvlieger kopen?

Welke 1 lijnsvlieger kopen?

1-lijnsvliegers zijn er in veel verschillende soorten en maten.  1-lijnsvliegers zijn daardoor in verschillende categorieën in te delen.
Om er achter te komen welke vlieger het beste bij u past is het belangrijk om te weten waarvoor u de vlieger wil gaan gebruiken. Hieronder leggen wij uit waar de verschillende vliegers voor gebruikt  worden.

Delta vliegers
1-lijns delta vliegers zijn vliegers in de vorm van een driehoek met stokken. Delta vliegers zijn er in veel verschillende maten en worden voornamelijk gebruikt voor de sier.

Diamant (Eddy) vliegers
Diamant vliegers worden ook wel Eddy vliegers genoemd. Diamant vliegers hebben de vorm van een ruit en zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen. Vaak zijn ze in felle kleuren of met prachtige opdrukken.

Parafoils
Parafoil vliegers zijn praktisch onverwoestbaar. Deze vliegers maken gebruik van luchtkamers en genereren daardoor een flinke trekkracht. Door de flinke trekkracht zijn deze vliegers zeer geschikt voor het gebruik van KAPoftewel lucht fotografie. Door extra staarten toe te voegen wordt de vlieger nog stabieler.

Slee
Slee vliegers worden voornamelijk gebruikt als lucht ankers. De slee vlieger heeft een flinke trekkracht en staat als een anker in de lucht. Aan de lijn van deze vlieger wordt meestal decoratie gehangen.

Rokkaku
Een Rokkaku vlieger (Japans voor zeshoek) is een klassieke, Japanse vlieger. De Rokkaku  is een van de zogenaamde strijd vliegers, die kan worden bediend met een lijn.

Doos vliegers
Doos vliegers worden ook wel 3D vliegers genoemd. Doos vliegers hebben meerdere verdiepingen die worden opgebouwd door stokken.  Deze vliegers zien er niet alleen erg mooi uit maar genereren ook een behoorlijke trekkracht.