Fabrikanten

Informatie

Mijn vlieger blijft niet in de lucht!

Mijn vlieger blijft niet in de lucht!

Vliegers die je koopt bij Vlieger-Gigant.nl zijn vervaardigd door fabrikanten die jaren ervaring hebben in het bouwen en ontwerpen van vliegers. Daarom kun je direct met de vlieger aan de slag zonder dat je nog aanpassingen hoeft te doen.
Echter kan het door het (vele) gebruik voorkomen dat de vlieger na een tijdje anders gaat reageren dan toen je het uit de verpakking haalde. Meestal zijn deze probleempjes met kleine aanpassingen op te lossen. De meest voorkomende problemen sommen we hier op.

De vlieger draait tijdens het vliegen.

Dit wordt veroorzaakt door een asymmetrie in de vlieger. Het kan zijn dat de ene kant zwaarder is dan de andere, of de ene kant meer lift krijgt dan de ander.
Controleer het doek op alle plaatsen even strak staat en kijk of er een verschil in gewicht wordt veroorzaakt.

Een stuntvlieger stuurt makkelijker 1 kant opVlieger problemen

Ook dit wordt veroorzaakt door een asymmetrie in de vlieger. Bovenstaande oplossing zorgt ervoor dat je dit probleem niet meer hebt.

De vlieger staat niet stil in de lucht.

Dit wordt veroorzaakt doordat de vlieger stabiliteit mist. Het toevoegen van een staart helpt om de vlieger stil te laten staan in de lucht. Zorg er wel voor dat de staart niet te zwaar is, je moet dit dus even uitproberen. Wanneer de vlieger in een brede boog heen en weer beweegt mist een gerichte stabiliteit. In dat geval kun je het beste het hoofdstel proberen af te stellen en meer staart toe te voegen.

De vlieger gaat niet de lucht in.

De vlieger is ofwel te zwaar voor de windsnelheid of de hoek is verkeerd. Als de neus van de vlieger te hoog in de lucht lijkt te hangen dan pas je het hoofdstel aan door de lijnen dichter bij de neus van de vlieger te bevestigen.
De vlieger kan ook heel plat in de lucht liggen en nog steeds niet klimmen, in deze houding kan hij soms naar voren en naar beneden klappen. Dit kan worden opgelost door de lijnen dichter bij de staart van de vlieger te bevestigen.
Pas 1 cm per keer aan, want vliegers zijn erg gevoelig voor wijzigingen in de trim.

Het doek van de vlieger flappert aan de randen en maakt geluid.

Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door overtollig doek of doek dat niet strak genoeg staat.
De vlieger zal hierdoor niet goed vliegen en moeilijk in toom te houden zijn. Controleer of alle stokken goed zitten en span het doek op. Bij zelfgemaakte vlieger snijd je het doek weg.