Fabrikanten

Informatie

Welke vlieger kopen?

Wil je een vlieger kopen? Maar ben je nog niet helemaal zeker welke vlieger bij je past en gaat kopen?
Lees deze pagina door en kom er zodoende achter welke vlieger het meest voor jou geschikt is.

Welke Kindervlieger kopen?Kindervliegers kopen bij Vlieger-Gigant.nl

Vlieger-Gigant verkoopt naast vliegers voor volwassenen ook veel verschillende soorten kindervliegers. Kindervliegers zijn vaak klein, zien er leuk uit en zijn makkelijk te bedienen. Voor elk kind is er wel een vlieger te koop. Houdt uw dochter bijvoorbeeld van prinsessen dan hebben wij daarvoor de Frozen vlieger, is uw kleine meid helemaal gek van hartjes? Dan hebben wij daar de Didakites Vichy diamond voor. Voor de jongens hebben wij echte stoere kindervliegers te koop, bijvoorbeeld de Rhombus Pirate mini diamond met stoere piraten opdruk, is dit toch een beetje te eng dan hebben wij de lieve Rhombus 3D dragon vlieger. Deze vlieger koop je al vanaf €13.99. Daarnaast zijn er veel kindervliegers die voor zowel jongens als meisjes leuk zijn. Door de vrolijke kleuren of grappige opdruk vallen deze kindervliegers vaak erg goed op. Een erg leuke kindervlieger is bijvoorbeeld de CIM Draki in de vorm van een octopus die in vele felle kleuren leverbaar is. De Rhombus Diamond rainbow kent papa of mama nog wel van vroeger. Een echte oldschool kindervlieger.

 

BEKIJK ONS ASSORTIMENT KINDERVLIEGERS

 


Welke 1- lijnsvlieger kopen?

1-lijnsvliegers zijn er in veel verschillende soorten en maten te koop. 1-lijnsvliegers zijn daardoor in verschillende categorieën in te delen. Om er achter te komen welke vlieger het beste bij u past is het belangrijk om te weten waarvoor u de vlieger wil gaan gebruiken. Een vlieger kopen doe je namelijk niet elke dag. Hieronder leggen wij uit waar de verschillende vliegers voor gebruikt worden.

Deltavliegers
Deltavliegers
1-lijns delta vliegers zijn vliegers in de vorm van een driehoek met stokken. Delta vliegers zijn er in veel verschillende maten en worden voornamelijk gebruikt voor de sier.

Diamant (Eddy) vliegers

Diamant vliegers worden ook wel Eddy vliegers genoemd. Diamant vliegers hebben de vorm van een ruit en zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen.
Vaak zijn ze in felle kleuren of met prachtige opdrukken.

Parafoils

Parafoil vliegers zijn praktisch onverwoestbaar. Deze vliegers maken gebruik van luchtkamers en genereren daardoor een flinke trekkracht. Door de flinke trekkracht zijn deze vliegers zeer geschikt voor het gebruik van KAP oftewel lucht fotografie. Door extra staarten toe te voegen wordt de vlieger nog stabieler. De Parafoils vliegers kopen vaak de ervaren vliegeraars.

Slee
Slee vliegers worden voornamelijk gebruikt als lucht ankers. De slee vlieger heeft een flinke trekkracht en staat als een anker in de lucht.
Aan de lijn van deze vlieger wordt meestal decoratie gehangen. Cody Doos Vlieger

Rokkaku
Een Rokkaku vlieger (Japans voor zeshoek) is een klassieke, Japanse vlieger. De Rokkaku is een van de zogenaamde strijd vliegers, die kan worden bediend met een lijn.

Doos vliegers
Doos vliegers worden ook wel 3D vliegers genoemd. Doos vliegers hebben meerdere verdiepingen die worden opgebouwd door stokken.
Deze vliegers zien er niet alleen erg mooi uit maar genereren ook een behoorlijke trekkracht.

 

BEKIJK ONS ASSORTIMENT 1-LIJNSVLIEGERS

 


Welke Matrasvliegers kopen?

Wat is een matrasvlieger?

Matrasvliegers zijn er in veel verschillende soorten en maten te koop. Tegenwoordig heeft een matrasvlieger geen stokken meer. Deze zijn vervangen door luchtkamers met een juiste toming. Veel van onze matrasvliegers worden verpakt in een handige opbergtas of rugzak. Matrasvliegers kunnen worden gebruikt om mee te stunten of om mee te powerkiten. Matrasvliegers zijn te besturen met 2 lijnen, 3 lijnen of 4 lijnen.
Matrasvlieger kopen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een matrasvlieger?

Als u een matrasvliegers wil kopen zijn er een aantal punten om op te letten. Als u nog maar net begint met vliegeren adviseren wij een kleine 2-lijns matrasvlieger te kopen. Met deze matrasvlieger kunt u leren sturen en bij een harde windvlaag de kracht te beheersen. Als u dit eenmaal onder de knie heeft kunt u gaan kijken naar een grotere matrasvlieger met misschien zelfs 3 of 4 lijns besturing. Koop niet meteen voor de grootste matrasvlieger, want vliegers van 3 tot 4 vierkante meter kunnen al een flinke lift leveren. Nadat u deze kracht onder controle heeft kunt u gaan kijken naar de echte grote matrasvliegers. Wij adviseren om altijd met meerdere mensen te gaan vliegeren.

 

BEKIJK ONS ASSORTIMENT MATRASVLIEGERS

 Welke vlieger voor welke wind?

 

Bij de meeste vliegers staat er aangegeven voor welke windkracht de vlieger geschikt is. Dit wordt aangegeven in BFT (Beaufort). Het is erg belangrijk om de windkracht te checken voordat u gaat vliegeren en een vlieger koopt aangepast op de windsnelheden. Niet alleen voor het behoud van uw vlieger maar ook voor uw eigen veiligheid. Hieronder ziet u een tabel die aangeeft wat elk nummertje betekend
1-3 BFT: UL-vliegers gemaakt uit ultralight materialen
2-5 BFT: de meeste standaardvliegers hebben een groot windbereik
5-7 BFT: enkel vliegers die stevig zijn uitgerust of vented vliegers (voorzien van gaas of gaten in het zeil of mits gebruik van een rem)

BFTBenaming KNMIBenaming zeevaartkm/hm/s Uitwerking boven land en bij mensUitwerking boven zee
0 stil windstil 0-1 0-0,2   rook stijgt recht of bijna recht omhoog spiegelglad
1 zeer zwak flauw en stil 1-5 0,3-1,5   windrichting goed af te leiden uit rookpluimen kleine golfjes, geschubd oppervlak
2 zwak flauwe koelte 6-11 1,6-3,3   wind voelbaar in gezicht, weerhanen tonen nu juiste richting, blad ritselt kleine, korte golven
3 vrij matig lichte koelte 12-19 3,4-5,4   opwaaiend stof, vlaggen wapperen, spinnen lopen niet meer kleine golven, breken, schuimkopjes
4 matig matige koelte 20-28 5,5-7,9   papier waait op, haar raakt verward, geen last van muggen meer golven iets langer, veel schuimkoppen
5 vrij krachtig frisse bries 29-38 8,0-10,7   bladeren van bomen ruisen, gekuifde golven op meren en kanalen, vuilnisbakken waaien om matige golven, aanschietende zee (overal schuimkoppen, af en toe opwaaiend schuim)
6 krachtig stijve bries 39-49 10,8-13,8   problemen met paraplu's, hoeden waaien af grotere golven, schuimplekken, vrij veel opwaaiend schuim
7 hard harde wind 50-61 13,9-17,1   het is lastig tegen de wind in te lopen of te fietsen golven worden hoger, beginnende schuimstrepen
8 stormachtig   62-74 17,2-20,7   twijgen breken van bomen, voortbewegen zeer moeilijk matig hoge golven, schuimstrepen
9 storm   75-88 20,8-24,4   schoorsteenkappen en dakpannen waaien weg, kinderen moeten moeite doen om te blijven staan, takken breken af, alleen zwaluwen en eenden vliegen nog hoge golven, rollers, zicht wordt slechter door schuimvlagen
10 zware storm   89-102 24,5-28,4   aanzienlijke schade aan gebouwen, volwassenen hebben veel moeite om te blijven staan, redelijk veel bomen raken ontworteld, vogels blijven aan de grond zeer hoge golven, zee wordt wit van het schuim, overslaande rollers, verminderd zicht
11 zeer zware storm/ orkaanachtig   103-117 28,5-32,6   flinke schade aan bossen, niet extreem extreem hoge golven, zee geheel bedekt met schuim, sterk verminderd zicht
12 orkaan   >117 >32,7   Veel wordt vernield. Schuttingen waaien om, redelijk veel dakpannen waaien van het dak, wegen liggen vol met bladeren. Lantaarnpalen schudden lucht is vol met verwaaid water en schuim, zee volkomen wit, vrijwel geen zicht meer

 


 

Welke Stuntvlieger kopen?

Om erachter te komen welke vlieger het meest bij u past is het belangrijk om te weten waarvoor u de vlieger gaat gebruiken. In dit bericht proberen wij het u gemakkelijk te maken om er achter te komen welke stuntvlieger je het beste kunt kopen . Zo koop je altijd de juiste vlieger. Wanneer u bijvoorbeeld gekke capriolen wil uithalen met een vlieger, maar niet al te veel kracht wil is een 2 of 4-lijns stuntvlieger de vlieger die u zoekt. Stuntvliegers zijn er in veel verschillende soorten, maten, vormen en materialen en zijn in een aantal verschillende categorieën onder te brengen:

 • Stuntvliegers met carbon fiber stokken
  Carbon
  is erg licht en stijf. Hierdoor behoudt de vlieger zijn vorm tijdens het vliegeren en is daardoor zeer acuut te besturen. Het nadeel is dat het erg breekbaar is en dus meer geschikt voor de gevorderde vliegeraar.
 • 4-lijns stuntvliegers
  De 4-lijns stuntvlieger is voor de gevorderde vliegeraar. Door de 4 lijnen kunt u met deze vlieger letterlijk alle kanten op. U kunt met deze vlieger zelfs op zijn kop vliegeren. U zult eerst de 2-lijnsvlieger goed onder de knie moeten hebben voordat u met deze vlieger aan de slag kunt. Deze stuntvlieger wordt veel gebruikt voor het in formatie vliegen mede door zijn veelzijdigheid.
 • Trick stuntvliegers
  Deze vliegers worden gebruikt door professionals. Het zijn ware kunst vliegers de vliegeraars halen prachtige stunts uit met de 2-lijns vliegers. Veel professionals vliegeren op muziek. De vlieger beweegt sierlijk op de muziek en maakt de mooiste vormen.
 • Hobby stuntvliegers
  De meeste stuntvliegers zijn voor de hobby. Dus een lekker dagje vliegeren aan het strand. De meeste bekende merken van Hobby stuntvliegers zijn Rhombus en Didakites.

Door het grote assortiment stuntvliegers dat Vlieger-Gigant.nl verkoopt is er altijd wel een geschikte. Heb je toch nog vragen lees dan verder of neem contact op.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een stuntvlieger?

Als u weet dat u een stuntvlieger gaat kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Wordt de stuntvlieger ready to fly geleverd? 

Zit alles erbij om te beginnen of moet u zelf nog lijnen, handles, of straps kopen?

Wat is het formaat van de vlieger? 
Is hij niet te groot of misschien zelfs te klein? Hoe groter de stuntvlieger hoe minder wind er nodig is.

Wat is de kwaliteit en voldoet hij aan mijn gebruik?
Begin niet meteen met een professionele stuntvlieger maar ga eerst eens ontdekken hoe een stuntvlieger precies werkt?

Je bent nu klaar om een stuntvlieger te kopen, klik op onderstaande knop om naar alle stuntvliegers te gaan.

 

BEKIJK ONS ASSORTIMENT STUNTVLIEGERS

 


Belangrijke regels tijdens het vliegeren

Vliegeren binnen een straal van 500 meter van een bovengrondse hoogspanningskabel is in Nederland een strafbaar feit (artikel 429, vijfde lid, Sr). Bovendien mag een vlieger nergens hoger worden opgelaten dan 100 meter en in het geheel niet in laag vlieg gebieden en binnen een straal van drie kilometer rond een niet gecontroleerd luchtvaartterrein en een straal van vijf kilometer rond een gecontroleerd luchtvaartterrein. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de volgende punten:

 • Niet te dicht bij de weg of rails.
 • Niet in de buurt van een vliegveld
 • Niet in de buurt van elektriciteitsmasten.
 • Vlieger niet tijdens onweer
 • Let goed op met publiek. Een vlieger kan hard aankomen.
 • Pas op voor medevliegeraars en andere vliegers
 • Zorg dat er altijd iemand in de buurt is, mocht er iets gebeuren.