Parafoils vliegers

Er zijn geen producten in deze categorie.

De parafoilvliegers is een heel krachtige vlieger, die door luchtkamers met open cellen aan de voorkant van de vlieger wind vangt en op die manier snel de hoogte zoekt. De vlieger heeft geen ondersteuning nodig van stokken. Door deze aerodynamische eigenschappen hebben zij  een zeer groot windbereik en daardoor een super trekkracht. De parafoilv...

De parafoilvliegers is een heel krachtige vlieger, die door luchtkamers met open cellen aan de voorkant van de vlieger wind vangt en op die manier snel de hoogte zoekt. De vlieger heeft geen ondersteuning nodig van stokken. Door deze aerodynamische eigenschappen hebben zij  een zeer groot windbereik en daardoor een super trekkracht. De parafoilvlieger is dan ook uitermate geschikt als luchtanker en vormen zij een echte uitdaging voor de gevorderde vliegeraar.

Historische achtergrond van de Parafoilvlieger

De parafoilvlieger is een vlieger met een geschiedenis. Domina Jalbert (1904-1991), een Canadese uitvinder, ontwikkelde in 1964 de parafoil. Al jong was hij actief met vliegeren, vooral voor reclame-doeleinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gevraagd om de westkust van de Verenigde Staten te beveiligen met “’barrage balloons”, een soort van Zeppelins  met als doel  een luchtaanval te bemoeilijken.
Sinds 1957 was hij druk bezig met het ontwikkelen van de parafoil en in 1964 vroeg hij patent aan. De parafoil wordt nog steeds  gebruikt bij paragliding, sky diving en kite surfing.

Topsport

Het in bedwang houden van de parafoilvlieger vereist wel wat techniek en kracht. U  kunt uw abonnement bij de sportschool wel opzeggen, want door deze  vlieger te besturen, beoefent u topsport. En wat is er gezonder dan te vliegeren in de natuur en in de frisse lucht? In het bijzijn van familie en vrienden, want dat is misschien wel verstandig met dit “monster”.

Klein, maar divers assortiment parafoils

Ons assortiment parafoilvliegers is niet groot, maar wel voor ieder wat wils, van €40,- tot €550,-.Deze veelal grote vlieger is gemaakt van zeer stevig spinnakerdoek en verkrijgbaar in enkele maten en prijsklassen, maar altijd scherp geprijsd. De parafoil wordt geleverd met alle benodigde lijnen.

De verzending van uw bestelling is vanaf  € 75,- geheel gratis.

Wij staan bekend om onze goede service en retourneren is dan ook kosten vrij.

Wij leveren diverse grote merken, zoals Didakites, Colours in Motion en Rhombus, die bekend staan om hun kwaliteit, stevigheid en breed windbereik.

Voor vragen en advies staan wij altijd voor u klaar!

Meer