Doosvliegers

Er zijn geen producten in deze categorie.

De doosvlieger is een 1-lijnsvlieger, die zich kenmerkt door zijn driedimensionale vorm. Waar veel andere 1-lijnsvliegers “plat” zijn, heeft de doosvlieger een extra dimensie, namelijk diepte. En die eigenschap geeft zeker ook een extra dimensie aan het vliegeren met een doosvlieger. De doosvlieger bestaat niet uit één stuk doek, maar is een for...

De doosvlieger is een 1-lijnsvlieger, die zich kenmerkt door zijn driedimensionale vorm. Waar veel andere 1-lijnsvliegers “plat” zijn, heeft de doosvlieger een extra dimensie, namelijk diepte. En die eigenschap geeft zeker ook een extra dimensie aan het vliegeren met een doosvlieger. De doosvlieger bestaat niet uit één stuk doek, maar is een formatie van diverse vlakken, die deel uitmaken van een meer gecompliceerd geraamte van glasfiber stokken. De echte vliegeraar wordt juist door het  ingewikkelde ontwerp van de doosvlieger geprikkeld.

Voor de gevorderde vliegenier!

De doosvlieger is een 1-lijnsvlieger, die door zijn driedimensionale vorm veel meer wind vangt en daardoor ook een grotere trekkracht heeft. Hierdoor is de doosvlieger geschikt voor de iets gevorderde vliegeraar, die wat meer uitdaging wil. De strijd tussen wind en vlieger is soms moeilijk te beteugelen, maar dat is juist wat de doosvlieger zo aanlokkelijk maakt voor de vliegeraar, die wat meer wil.

Cody vliegersDe doosvlieger is een 1-lijnsvlieger, die zich kenmerkt door zijn driedimensionale vorm.

Samuel Franklin Cody (1867-1913) ontwikkelde vliegers voor meteorologische en militaire doeleinden. Hij ontwikkelde de “boxvlieger” met het oog op een grotere liftkracht, want zijn doel was om een vlieger uit te vinden, die een persoon zou kunnen optillen. Daarna ontwierp hij een systeem om meerdere vliegers aan één enkele lijn op te laten. Dit systeem was in staat te vliegen op enkele honderden meters hoogte, terwijl er een gondel met meerdere mensen erin aan hing. In 1901 vroeg Cody patent aan op zijn ontwerp en de Cody vlieger was geboren.

Fantastisch toch om met een vlieger te kunnen vliegeren met zo’n lange geschiedenis! Kijk daarom snel naar ons assortiment!

Aantrekkelijk aanbod doosvliegers!

Alle Doosvliegers zijn vervaardigd van spinnaker, een stevig soort doek met een laag gewicht, een hoge stabiliteit en waterafstotend. Het geraamte bestaat uit stokken van glasfiber, zo sterk als metaal, maar veel lichter in gewicht. Dit is bij de Doosvlieger erg belangrijk, omdat het geraamte uit meerdere stokken bestaat. Toch is deze vlieger door de duidelijk werktekening goed in elkaar te zetten. Doos vliegers zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen, maar altijd scherp geprijsd. De doosvlieger hoort door zijn professionele karakter echter thuis in de iets hogere prijsklasse, maar u kunt al een doosvlieger kopen voor € 12,99.
Ze worden compleet geleverd met een stevige lijn en de verzending van uw bestelling is vanaf  € 75,- geheel gratis.
Wij staan bekend om onze goede service en retourneren is dan ook kosten vrij. Wij leveren diverse grote merken, zoals Didakites, Colours in Motion en Rhombus, die bekend staan om hun kwaliteit en breed windbereik.
Voor vragen en advies staan wij altijd voor u klaar!

Meer